Sprzet agd z ekspozycji

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w ogromną część profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy przecież w znaczącej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku czy drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Przydaje się też często w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Money AmuletMoney Amulet - Galimybė pritraukti pinigų ir laimės!

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o doskonałej klas, która wyróżnia się i prostą obsługą. Sprzęt ten daje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej podstawową częścią są noże uczynione ze pewni nierdzewnej, które mogą służyć przez duży okres czasu. Szatkownica potrafi stanowić zaopatrzona na życzenie w dalekie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można ponadto zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - mogą więc istnieć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.