Krajalnica heristal

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w pozycjach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W większości firmy określają się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera i wędlin. Należy ale pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w momentach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się dużo większą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do publikacji w zakładzie, gdzie wykorzystywane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na oczekiwanie klienta, ale także oferowane w postaci krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki montują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest żyć pakowany w sensie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie przenoszona przez danie. Istnieje więc propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić przebywając w ostatnim punkcie nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części zrobione są z aluminium - czynniki będące styczność z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.