Kotlet schabowy na zdrowo

Tajemnicą idealnego schabowego, czy te kotleta wołowego, stanowi jego właściwa struktura. Znaczy to, że aby osiągnąć mięso nie tylko dobre w dodatku, lecz też odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba nadać mu normalną grubość, albo także może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest obowiązujący w normalnym gospodarstwie domowym, w jakim potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na kilka dni, a jest wówczas potrzebny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie szykuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na pełnej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co stanowi wyjątkowo ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których służy się dużo kotletów schabowych, lub w biurach garmażeryjnych, gdzie wypuszcza się gotowe kotlety schabowe w ogromnej dawce każdego dnia, kotleciarka jest koniecznym zakupem. To przecież tak inwestycja, bo dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w podobne miejsce urządzenia, a po paru sekundach przekazać go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często wykorzystuje się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich silnej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas wykonywania kotletów najwięcej czasu ma nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz odpowiednio przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do spowodowania jest mnóstwo, wówczas warto sięgnąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by ułatwić nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla swej wygody.